Terug naar recepten
pescetarischglutenvrijlactosevrijsnellow-carb
Gestoomde Witte Vis met Aziatische Saus
Totale tijd
25 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemiddeld
🔥
Calorieën
245
Over dit recept
Een lichte en gezonde vismaaltijd met Aziatische smaken. Laag in calorieën maar hoog in eiwitten en voedingsstoffen.
Ingrediënten
- 300 g kabeljauwfilet
- 200 g broccoli
- 2 stuks paksoi
- 1 stuk wortel
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing
- 2 stuks lente-ui
- 1 eetlepel sesam zaadjes
- 1 stuk limoen
- handje verse koriander(optioneel)
Bereidingswijze
- 1
Snijd de broccoli in roosjes en de wortel in dunne reepjes.
- 2
Halveer de paksoi in de lengte.
- 3
Meng sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, geraspte gember en geperste knoflook.
- 4
Leg de visfilets in een stoommandje of op een bord in een pan met kokend water.
- 5
Verdeel de groenten rondom de vis.
- 6
Giet de helft van de saus over de vis en groenten.
- 7
Stoom 12-15 minuten met deksel erop tot de vis gaar is.
- 8
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- 9
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
- 10
Serveer de vis met de groenten en besprenkel met de rest van de saus.
- 11
Garneer met lente-ui, sesamzaadjes, limoensap en koriander.
💡 Tips
- • Gebruik verse vis voor de beste smaak
- • Controleer de vis na 12 minuten, het moet makkelijk loslaten
- • Serveer met bruine rijst of bloemkoolrijst
🔄 Variaties
- • Gebruik zalm of zeebaars in plaats van kabeljauw
- • Probeer shiitake paddenstoelen voor extra umami
- • Voeg rode chili toe voor een pittige kick
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën245 kcal
Eiwitten32g
Koolhydraten15g
waarvan suikers10g
Vetten6g
Vezels5g