Terug naar recepten
pescetarischglutenvrijlactosevrijsnellow-carb

Gestoomde Witte Vis met Aziatische Saus

Totale tijd
25 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemiddeld
🔥
Calorieën
245

Over dit recept

Een lichte en gezonde vismaaltijd met Aziatische smaken. Laag in calorieën maar hoog in eiwitten en voedingsstoffen.

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 200 g broccoli
  • 2 stuks paksoi
  • 1 stuk wortel
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 eetlepel sesam zaadjes
  • 1 stuk limoen
  • handje verse koriander(optioneel)

Bereidingswijze

  1. 1

    Snijd de broccoli in roosjes en de wortel in dunne reepjes.

  2. 2

    Halveer de paksoi in de lengte.

  3. 3

    Meng sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, geraspte gember en geperste knoflook.

  4. 4

    Leg de visfilets in een stoommandje of op een bord in een pan met kokend water.

  5. 5

    Verdeel de groenten rondom de vis.

  6. 6

    Giet de helft van de saus over de vis en groenten.

  7. 7

    Stoom 12-15 minuten met deksel erop tot de vis gaar is.

  8. 8

    Snijd de lente-ui in dunne ringen.

  9. 9

    Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.

  10. 10

    Serveer de vis met de groenten en besprenkel met de rest van de saus.

  11. 11

    Garneer met lente-ui, sesamzaadjes, limoensap en koriander.

💡 Tips

  • Gebruik verse vis voor de beste smaak
  • Controleer de vis na 12 minuten, het moet makkelijk loslaten
  • Serveer met bruine rijst of bloemkoolrijst

🔄 Variaties

  • Gebruik zalm of zeebaars in plaats van kabeljauw
  • Probeer shiitake paddenstoelen voor extra umami
  • Voeg rode chili toe voor een pittige kick

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën245 kcal
Eiwitten32g
Koolhydraten15g
waarvan suikers10g
Vetten6g
Vezels5g