Terug naar recepten
pescetarischglutenvrijlactosevrijhigh-proteinsport
Gebakken Zalm met Broccoli en Quinoa
Totale tijd
30 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
520
Over dit recept
Een eiwitrijke en voedzame maaltijd met omega-3 vetzuren. Perfect voor sporters en een gezonde levensstijl.
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 300 g broccoli
- 150 g quinoa
- 300 ml water
- 1 stuk citroen
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes verse dille
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesam zaadjes
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze
- 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2
Spoel de quinoa af en kook in 300 ml water gedurende 15 minuten.
- 3
Snijd de broccoli in roosjes.
- 4
Meng olijfolie, sojasaus, honing en geperste knoflook.
- 5
Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de helft van de marinade.
- 6
Verdeel de broccoli rondom de zalm en besprenkel met de rest van de marinade.
- 7
Rooster 15-18 minuten tot de zalm gaar is.
- 8
Bestrooi met sesamzaadjes de laatste 5 minuten.
- 9
Hak de dille fijn en meng door de gekookte quinoa met citroenzest.
- 10
Serveer de zalm met de geroosterde broccoli en citroen-dille quinoa.
- 11
Garneer met extra citroen partjes.
💡 Tips
- • Controleer de zalm na 15 minuten om te voorkomen dat het droog wordt
- • Laat de quinoa uitdampen voor luchtigere korrels
- • Marineer de zalm langer voor intensere smaak
🔄 Variaties
- • Gebruik forel of kabeljauw in plaats van zalm
- • Vervang broccoli door asperges of sperziebonen
- • Probeer een teriyaki marinade
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën520 kcal
Eiwitten42g
Koolhydraten45g
waarvan suikers6g
Vetten18g
Vezels9g