Terug naar recepten
vegetarischsnelgezin
Volkoren Pasta met Spinazie en Walnoten
Totale tijd
25 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
520
Over dit recept
Een romige en voedzame pasta met verse spinazie en knapperige walnoten. Klaar in 25 minuten en geliefd bij het hele gezin.
Ingrediënten
- 400 g volkoren penne
- 300 g verse spinazie
- 80 g walnoten
- 4 tenen knoflook
- 200 g ricotta
- 60 g Parmezaanse kaas
- 1 stuk citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- snufje nootmuskaat
- handje verse basilicum
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze
- 1
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
- 2
Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge pan.
- 3
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden knoflook 1 minuut.
- 4
Voeg de spinazie toe in porties en laat slinken.
- 5
Schep een koffiemok kookvocht van de pasta opzij.
- 6
Giet de pasta af en voeg toe aan de spinazie.
- 7
Voeg de ricotta toe en meng goed.
- 8
Voeg wat kookvocht toe voor een romige saus.
- 9
Voeg citroenzest en sap toe, plus nootmuskaat.
- 10
Breng op smaak met zout en peper.
- 11
Schep op borden en garneer met geroosterde walnoten, Parmezaanse kaas en basilicum.
💡 Tips
- • Bewaar kookvocht voor de perfecte saus consistentie
- • Voeg de spinazie in etappes toe zodat het goed slinkt
- • Rooster de walnoten voor extra smaak
🔄 Variaties
- • Gebruik rucola in plaats van spinazie
- • Voeg zongedroogde tomaatjes toe
- • Vervang ricotta door geitenkaas
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën520 kcal
Eiwitten21g
Koolhydraten68g
waarvan suikers4g
Vetten19g
Vezels11g