Terug naar recepten
vegetarischsnelgezin

Volkoren Pasta met Spinazie en Walnoten

Totale tijd
25 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
520

Over dit recept

Een romige en voedzame pasta met verse spinazie en knapperige walnoten. Klaar in 25 minuten en geliefd bij het hele gezin.

Ingrediënten

  • 400 g volkoren penne
  • 300 g verse spinazie
  • 80 g walnoten
  • 4 tenen knoflook
  • 200 g ricotta
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 stuk citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • handje verse basilicum
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente.

  2. 2

    Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge pan.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden knoflook 1 minuut.

  4. 4

    Voeg de spinazie toe in porties en laat slinken.

  5. 5

    Schep een koffiemok kookvocht van de pasta opzij.

  6. 6

    Giet de pasta af en voeg toe aan de spinazie.

  7. 7

    Voeg de ricotta toe en meng goed.

  8. 8

    Voeg wat kookvocht toe voor een romige saus.

  9. 9

    Voeg citroenzest en sap toe, plus nootmuskaat.

  10. 10

    Breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Schep op borden en garneer met geroosterde walnoten, Parmezaanse kaas en basilicum.

💡 Tips

  • Bewaar kookvocht voor de perfecte saus consistentie
  • Voeg de spinazie in etappes toe zodat het goed slinkt
  • Rooster de walnoten voor extra smaak

🔄 Variaties

  • Gebruik rucola in plaats van spinazie
  • Voeg zongedroogde tomaatjes toe
  • Vervang ricotta door geitenkaas

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën520 kcal
Eiwitten21g
Koolhydraten68g
waarvan suikers4g
Vetten19g
Vezels11g