Terug naar recepten
vegetarischgezinbudget

Volkoren Pannenkoeken met Rood Fruit

Totale tijd
25 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
340

Over dit recept

Gezonde volkoren pannenkoeken met antioxidant-rijk rood fruit. Een weekend-ontbijt waar het hele gezin van geniet.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren bloem
  • 2 stuks eieren
  • 400 ml melk
  • snufje zout
  • voor bakken boter
  • 300 g gemengd rood fruit
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • voor garneren verse munt(optioneel)

Bereidingswijze

  1. 1

    Meng in een kom de volkoren bloem met een snufje zout.

  2. 2

    Voeg de eieren toe en klop ze erdoorheen.

  3. 3

    Giet de melk er geleidelijk bij en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.

  4. 4

    Laat het beslag 10 minuten rusten.

  5. 5

    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter.

  6. 6

    Giet een schepje beslag in de pan en draai de pan rond voor een dunne pannenkoek.

  7. 7

    Bak ongeveer 2 minuten per kant tot de pannenkoek goudbruin is.

  8. 8

    Herhaal tot al het beslag op is.

  9. 9

    Serveer de pannenkoeken met rood fruit, Griekse yoghurt en een drizzle honing.

  10. 10

    Garneer met verse munt indien gewenst.

💡 Tips

  • Laat het beslag rusten voor luchtigere pannenkoeken
  • Houd de pannenkoeken warm in de oven op 80°C
  • Gebruik bevroren rood fruit als verse niet beschikbaar is

🔄 Variaties

  • Voeg een theelepel vanille extract toe aan het beslag
  • Vervang de helft van de melk door karnemelk voor extra luchtigheid
  • Gebruik speltmeel in plaats van volkoren bloem

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën340 kcal
Eiwitten14g
Koolhydraten48g
waarvan suikers18g
Vetten10g
Vezels6g