Terug naar recepten
vegetarischsnelhigh-protein

Avocado Toast met Gepocheerd Ei

Totale tijd
15 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemiddeld
🔥
Calorieën
420

Over dit recept

Een trendy en voedzaam ontbijt met gezonde vetten, eiwitten en vezels. De perfecte balans voor een energieke ochtend.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 1 stuk rijpe avocado
  • 2 stuks eieren
  • 1/2 stuk citroen
  • 8 stuks cherrytomaatjes
  • 40 g feta kaas
  • snufje rode peper vlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • naar smaak zout en peper
  • voor garneren verse basilicum(optioneel)

Bereidingswijze

  1. 1

    Breng een pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe.

  2. 2

    Toast het volkorenbrood tot het goudbruin is.

  3. 3

    Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.

  4. 4

    Prak de avocado met een vork en meng met citroensap, zout en peper.

  5. 5

    Halveer de cherrytomaatjes en bak ze kort in olijfolie.

  6. 6

    Breek de eieren voorzichtig in het kokende water en pocheer 3-4 minuten.

  7. 7

    Smeer de avocado op het geroosterde brood.

  8. 8

    Leg de gebakken tomaatjes erop en verkruimel de feta erover.

  9. 9

    Haal de gepocheerde eieren uit het water en leg ze op de toast.

  10. 10

    Bestrooi met rode peper vlokken en garneer met basilicum.

💡 Tips

  • Gebruik azijn in het water voor perfecte gepocheerde eieren
  • Kies een avocado die zacht aanvoelt maar niet te zacht is
  • Serveer direct voor de beste smaak

🔄 Variaties

  • Voeg gerookte zalm toe voor extra eiwitten
  • Gebruik geitenkaas in plaats van feta
  • Probeer gepocheerde eieren met spinazie

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën420 kcal
Eiwitten18g
Koolhydraten35g
waarvan suikers4g
Vetten24g
Vezels10g