Terug naar recepten
vegetarischveganistischglutenvrijbudgetgezin

Tomaten-Linzensoep met Verse Kruiden

Totale tijd
40 min
Porties
6
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
215

Over dit recept

Een verwarmende en voedzame soep vol plantaardige eiwitten en vezels. Perfect voor meal prep en vriest uitstekend.

✓ Dit recept is geschikt voor meal prep

Ingrediënten

  • 250 g rode linzen
  • 800 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 stuks ui
  • 2 stuks wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 stuks laurierblad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje verse peterselie
  • 1 stuk citroen
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1

    Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui 5 minuten.

  3. 3

    Voeg de geperste knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 3 minuten mee.

  4. 4

    Voeg komijn en paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.

  5. 5

    Spoel de linzen af en voeg toe aan de pan.

  6. 6

    Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en laurier toe.

  7. 7

    Breng aan de kook en laat 25-30 minuten zachtjes koken tot de linzen zacht zijn.

  8. 8

    Verwijder de tijm takjes en laurierbladen.

  9. 9

    Pureer de helft van de soep voor een romige textuur (optioneel).

  10. 10

    Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

  11. 11

    Garneer met verse peterselie en serveer.

💡 Tips

  • Maak een grote portie en vries porties in voor drukke dagen
  • Serveer met volkoren brood voor een complete maaltijd
  • Voeg verse spinazie toe aan het einde voor extra groenten

🔄 Variaties

  • Voeg een blikje kokosmelk toe voor een romige versie
  • Gebruik verschillende soorten linzen
  • Voeg wat harissa toe voor een pittige kick

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën215 kcal
Eiwitten12g
Koolhydraten32g
waarvan suikers8g
Vetten4g
Vezels11g