Terug naar recepten
glutenvrijhigh-proteinsnel

Mediterrane Kipsalade met Feta

Totale tijd
30 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
465

Over dit recept

Een frisse en eiwitrijke salade met Mediterrane smaken. Licht maar vullend, perfect voor een gezonde lunch.

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 150 g gemengde sla
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 stuk komkommer
  • 100 g feta kaas
  • 60 g zwarte olijven
  • 1/2 stuk rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teen knoflook
  • handje verse peterselie
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1

    Kruid de kipfilet met zout, peper en oregano.

  2. 2

    Verhit een grillpan en bak de kip 6-7 minuten per kant tot gaar.

  3. 3

    Laat de kip 5 minuten rusten en snijd in plakken.

  4. 4

    Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in halve manen.

  5. 5

    Snijd de rode ui in dunne ringen.

  6. 6

    Maak de dressing: meng olijfolie, balsamico, geperste knoflook, zout en peper.

  7. 7

    Verdeel de sla over 2 borden.

  8. 8

    Schik de tomaat, komkommer, rode ui en olijven erop.

  9. 9

    Leg de gegrilde kip plakken erbovenop.

  10. 10

    Verkruimel de feta over de salade en garneer met peterselie.

  11. 11

    Drizzle met de dressing en serveer.

💡 Tips

  • Laat de kip rusten voor extra sappigheid
  • Marineer de kip een uur van tevoren voor meer smaak
  • Gebruik restjes kip van de dag ervoor

🔄 Variaties

  • Vervang kip door gegrilde halloumi voor vegetarisch
  • Voeg quinoa toe voor extra verzadiging
  • Probeer een citroen-knoflook dressing

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën465 kcal
Eiwitten42g
Koolhydraten12g
waarvan suikers9g
Vetten28g
Vezels4g