Terug naar recepten
glutenvrijhigh-proteinsnel
Mediterrane Kipsalade met Feta
Totale tijd
30 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
465
Over dit recept
Een frisse en eiwitrijke salade met Mediterrane smaken. Licht maar vullend, perfect voor een gezonde lunch.
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 150 g gemengde sla
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 stuk komkommer
- 100 g feta kaas
- 60 g zwarte olijven
- 1/2 stuk rode ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel oregano
- 1 teen knoflook
- handje verse peterselie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze
- 1
Kruid de kipfilet met zout, peper en oregano.
- 2
Verhit een grillpan en bak de kip 6-7 minuten per kant tot gaar.
- 3
Laat de kip 5 minuten rusten en snijd in plakken.
- 4
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in halve manen.
- 5
Snijd de rode ui in dunne ringen.
- 6
Maak de dressing: meng olijfolie, balsamico, geperste knoflook, zout en peper.
- 7
Verdeel de sla over 2 borden.
- 8
Schik de tomaat, komkommer, rode ui en olijven erop.
- 9
Leg de gegrilde kip plakken erbovenop.
- 10
Verkruimel de feta over de salade en garneer met peterselie.
- 11
Drizzle met de dressing en serveer.
💡 Tips
- • Laat de kip rusten voor extra sappigheid
- • Marineer de kip een uur van tevoren voor meer smaak
- • Gebruik restjes kip van de dag ervoor
🔄 Variaties
- • Vervang kip door gegrilde halloumi voor vegetarisch
- • Voeg quinoa toe voor extra verzadiging
- • Probeer een citroen-knoflook dressing
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën465 kcal
Eiwitten42g
Koolhydraten12g
waarvan suikers9g
Vetten28g
Vezels4g